SABER ESCOLTAR


En la sessió d'avui, hem treballat un aspecte el qual crec que és molt interessant i que hem de seguir treballant i cultivant per a poder ser uns bons professionals. El primer dia, vam realitzar l'exercici d'escoltar a un dels nostres companys i escoltar-lo atentament; avui hem seguit la mateixa línia però aplicant una segona tècnica a l'escolta activa: el parafrasseig. Primer ho feia una de les dues (perquè l'exercici ha estat realitzat per parelles) i l'altra persona escoltava atentament i a continuació realitzava el parafrasseig, i després al contrari.

Hem de saber escoltar, saber quina és la postura que hem d'adoptat, tot i que depenent de cada situació potser hem d'escollir una postura corporal diferent, saber com actuar quan ens parlen i quan nosaltres parlem, saber com hem de conduir la conversació i com reaccionar. Això s'aconsegueix treballant-ho i duent a terme exercicis d'aquests. En un primer moment, em va semblar una tonteria realitzar aquests exercicis, però realment són necessaris per a poder formar-nos i poder seguir millorant.

A continuació ens ha tocat exposar al nostre grup, format per la Meritxell, l'Elionor i jo. Hem exposat què són les federacions i taules; hem tingut algun problema a l'hora de realitzar aquesta tasca, ja que no se'n troba gaire d'informació sobre el tema, i menys sent del tercer sector, ja que des del nostre parer no el tenen valorat. Així doncs, tota la informació que hem trobat l'hem relacionada amb la Federació Catalana del Tercer Sector i amb la Taula del Tercer Sector Social.

Ens hem trobat molt còmodes realitzant l'exposició, almenys jo, ja que a mi això de sortir a parlar en públic no em suposa cap problema, la vergonya la vaig perdre al nàixer o això em diu la meva mare...

Crec que la idea de fer aquestes tasques d'aquesta manera, és molt bona, dinàmica i participativa, i també crec que també podem augmentar la cohesió del grup i la pèrdua de por a realitzar aquestes activitats.

Ara a esperar la pròxima classe i demà totes al carrer, a reivindicar els nostres drets i a seguir lluitant. 


"Revolució té nom de dona"





Comentarios

  1. Gràcies per les aportacions Alba!
    L'exercici de comunicació que vam fer a l'aula pot semblar, en inici, una mica forçat. Tal com dius, però, quan acabem, ens n'adonem que hem après quelcom. L'exercici s'ha de mirar com si entréssim en un laboratori. No és una situació natural però ens serveis per observar allò que ens interessa.
    Per cert, és la Federació Catalana de Voluntariat Social. ; ))

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

PAS A PAS

Egoïsme? Vocació? VOLUNTARIAT

PRIMERA SETMANA A BORD