NO ÉS NO.



Avui vull fer una entrada diferent a les que he anat penjant en aquest bloc; avui la societat s'ha tenyit de morat altre cop, i ho seguirem fent les vegades que facin falta; avui la societat està indignada, molt indignada; avui l'Estat Espanyol ens ha demostrat un cop més que la justícia que tenim no és correcta, adequada ni és per a tothom igual; avui la societat ha explotat; avui, hem sortit al carrer però tant de bo no haguéssim de fer-ho, ja que és una INJUSTÍCIA. AVUI MÉS QUE MAI, NO ÉS NO.

Avui 26 d'abril, ha sortit la sentència sobre el cas de "La Manada", 5 "homes" (si es que es mereixen que els nombrem com a tal), que van violar, sí VIOLAR, a una noia de 18 anys als San Fermins, les festes de Pamplona a l'any 2016. La Justícia Espanyola, ha dictat sentència, i diu que no és violació, sinó abús, i condemna als acusats a 9 anys de presó per abús sexual continuat, dels quals ja han complert 2 anys. Per tant, queden absolts d'agressió sexual. El tribunal, no contempla que hi hagi violència ni intimidació, per tant no es pot considerar violació. A més, també han estat absolts dels delictes de robatori amb violència i contra la intimitat.

A part d'això, vull destacar també l'opinió d'un jutge que discrepa en la declaració de "la denunciant", ja que creu que mostra una excitació sexual; en la sentència, podem llegir "De mayor relevancia me parece el hecho de que, en ninguna de las imágenes percibo en su expresión, ni en sus movimientos, atisbo alguno de oposición, rechazo, disgusto, asco, repugnancia, negativa, incomodidad, sufrimiento, dolor, miedo, descontento, desconcierto o cualquier otro sentimiento similar. La expresión de su rostro es en todo momento relajada y distendida y, precisamente por eso, incompatible a mi juicio con cualquier sentimiento de miedo, temor, rechazo o negativa. Tampoco aprecio en ella esa “ausencia y embotamiento de sus facultades superiores” que se afirma por la mayoría de la Sala; por el contrario, lo que me sugieren sus gestos, expresiones y los sonidos que emite es excitación sexual."  o per exemple "La escena que revelan las imágenes es de una innegable crudeza, tanto por el lugar en el que se desarrollan las relaciones como por la desigual suma de participantes (cinco hombres y una mujer) y el sexo que se expone en ellas es de una impudicia más que notable; pero, con todo y eso, me resulta en conciencia imposible afirmar que lo que se está viendo sea una agresión sexual violenta, o que la mujer actúe bajo la influencia de una intimidación que, por más que se pretenda por las acusaciones, no se manifiesta en modo alguno; como también que se encuentre en un estado de “shock” de tal intensidad que la tenga paralizada o sometida."
Aquests són només exemples de fragments que es poden trobar en la sentència que ha sortit avui dijous 26 d'abril, la qual si voleu, podeu trobar-la aquí.

Amb aquesta sentència, ens donen a entendre que si et violen, no els poden condemnar per violació a no ser que la víctima presenti mostres de violència (morats, ferides, etc.), s'intenti defensar o quelcom semblant; ara bé, entrar en estat de shock, optar per la submissió per la POR a més de ser violada, poder ser assassinada, no és violació a ulls de la justícia. GRÀCIES JUSTÍCIA, si mai visc una situació d'aquestes, intentaré no pensar en el que em faran, en el que M'OBLIGARAN a deixar-me fer, i intentaré defensar-me, jo sola contra 5 "persones" els quals tenen més força que jo, i que són 5 i jo 1. CLAR QUE SÍ, segur que és el primer que intento fer.

Aquesta noia, va ser obligada a entrar, ja que dos dels cinc "nois", la van agafar; aquesta noia va entrar en estat de shock i va OBEÏR en contra de la seva voluntat perquè NO tenia escapatòria ja que estava rodejada per aquestes cinc "persones". Aquesta noia, li van descordar els sostens, baixar-li els leggings i el tanga (tal qual descrit a la sentència), mentre ella tancava els ulls i desitjava que tot allò s'acabés, i just acabava de començar. Aquesta noia, va viure com cinc "persones", la penetraven vaginalment, analment, bucalment, sense cap tipus de protecció. Aquesta noia, va ser grabada sense el seu consentiment mentre feia felacions, OBLIGADAMENT, i era penetrada. Aquesta noia, per si no va tenir prou, va ser robada, ja que li van robar el telèfon mòbil per a que no pogués avisar a ningú un cop hagués acabat tot. Però clar, no va ser violada.

Avui s'ha fet viral una carta d'una blogger, la qual vull destacar-ne diversos fragments, però que podeu llegir-la completa aquí:

"Vivo en un país en el que no se considera agresión sexual que 5 hombres me metan de noche en un portal, agarrándome de las muñecas, cuando estoy en estado de embriaguez, aprovechando su evidente superioridad física y numérica. No se considera agresión sexual que me penetren simultáneamente – a mí y a mis 18 años – por la boca, por el ano y por la vagina mientras me graban con sus móviles. No se considera agresión sexual que, en esas condiciones, eyaculen dentro de mí y lo hagan sin preservativo." (...)   "No hay agresión sexual aunque los guardias, el personal médico y mi estrés post-traumático digan lo contrario. No hay agresión sexual aunque, dos años después, siga necesitando asistencia psicológica. No hay agresión sexual porque la educación sexual en mi país nos la ha enseñado el porno." (...) "Vivo en un país en el que la Justicia da carta blanca a violadores y asesinos y me dice que si siento que me van a violar, no puedo entrar en estado de shock. Tengo que gritar mucho, patalear una barbaridad y oponer toda la resistencia física que mi cuerpo me permita para que me hagan daño. Para que se me note después. Sangre, moratones y alguna fractura, como mínimo." (...)  "Vivo en un país en el que, haga lo que haga, las preguntas siempre me las hacen a mí. Supongo que la sociedad se centra en lo que yo hago (o dejo de hacer) porque todavía no tienen el valor suficiente para preguntarse a sí mismos qué estamos haciendo mal para que lo que me hicieron a mí, se lo hagan – con total certeza – a tres mujeres al día en España. Qué estamos haciendo mal para que sólo una de cada 8 mujeres violadas en nuestro país decida presentar una denuncia." (...)

Sobren les paraules davant fets com aquests, ja que et deixa sense alè, amb una gran IMPOTÈNCIA i RÀBIA. Només espero que la justícia, faci justícia i JUSTA. Que reaccioni. Que corregeixi. Que aprengui dels seus errors.

Després de desfogar-me escrivint, plasmant sentiments que sento, he decidit crear un bloc. Fa molts dies que ho tinc en ment, i finalment m'he decidit. A part d'aquest que forma part del meu aprenentatge del grau que estic cursant, he volgut crear-ne un de més personal, on vull desfogar-me sobre el dia a dia, sobre inquietuts, opinions i reflexions, però també anirà lligat amb allò que vaig aprenent a les aules i fora d'aquestes. Us deixo l'enllaç aquí:  https://albaa9597.blogspot.com.es/
Espero que el visiteu i que comenteu! Totes les crítiques seran ben rebudes!

#NOESTASSOLA #LAMANADASOMOSTODAS #NOÉSNO #NOÉSABÚSÉSVIOLACIÓ


REFERÈNCIES:
Diari La Vanguardia
Diari El Mundo
Diari El País
http://estaticos.elmundo.es/documentos/2018/04/26/sentencia_juicio_la_manada.pdf
http://notelotomescomoalgopersonal.blogspot.com.es/2018/04/carta-blanca-para-la-manada_26.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

PAS A PAS

Egoïsme? Vocació? VOLUNTARIAT

PRIMERA SETMANA A BORD